Guild Wars 2
 • A WvW egy gigantikus, kiegyensúlyozatlan PvPvE csata 3 szerver között, két hétig tart. Utána a pontszám alapján a győztes feljebb lép a szervercsoportok között, a vesztes lejjebb lép, a középső marad, és kezdődik minden elölről.
 • 4 zónából áll, a középsőt Eternal Battlegroundsnak hívják, a másik hármat Borderlandsnek, ezek a szerverek “hazai” pályái. A szerverek színei alapján van Red, Green és Blue Borderlands. Mindegyik térkép 500 játékost bír el.
 • Ami pontszámot ad és foglalható: várak (castle, egy-egy minden térkép közepén), erődök (fort), tornyok (tower), és raktárak (supply camp). Bizonyos időközönként jár pont az éppen birtokolt helyekért. B betűre jön fel a WvW panel, ami a pontszámért kapott PvE bónuszokat is részletezi.
 • A raktárakból lehet supplyt (készleteket) szerezni, 10 egységet bír el egy játékos. A supply az egyetlen, de nagyon fontos erőforrás a WvW-ben. Ebből lehet a helyeket fejleszteni (falak visszaépítése, plusz védők vásárlása, stb.), illetve hadigépeket építeni.
 • A partik nagyobb egységekbe, szakaszokba (squad) szervezhetők, ezeket egy commander irányítja. Ahhoz, hogy valaki commander lehessen, venni kell egy Commander’s Compendiumot (parancsnoki kézikönyv) a Master Strategist NPC-ktől.
 • Vannak lelőhelyek is, crafting nyersanyokkal!
 • Vannak NPC fajok, akiket ilyen-olyan előnyökért, segítségért be lehet toborozni.
 • Csak a saját szervered játékosainak neve látszódik, a másik kettőnél [szerver neve] Invader.
 • WvW-ben felskálázódsz 80. szintre, de a skilljeid, traitjeid, és felszerelésed marad az, ami volt. XP-t kapsz a játékért, fejlődhetsz, az ölésekért pedig loot jár.

Hogyan lépjek be WvW-be

 • A leggyorsabb mód az B betűs WvW panel. Felül középen van az eltéveszthetetlen Go to World vs. World felirat, arra kattintva lehet választani, hogy melyik térképre akarsz menni.
 • Fort Marrinerben, Lion’s Arch déli részén található 4 asura kapu, egy-egy a térképekre.
 • Ha már benn vagy, a saját indulóhelyeden vannak kapuk, amelyek átvisznek a többi térképre. Továbbá a középső várból is át lehet menni, de az csak annak a szervernek elérhető, amelyik birtokolja a középső várat az adott térképen.

Nem ritka, hogy egy adott WvW térkép tele van. Ilyenkor vagy bemehetsz “várakozó” szerverre (overflow), vagy próbálkozhatsz a többi térképpel, hátha ott van üres hely.

Beléptem, mit csináljak?

Közvetlenül melletted áll egy Instructor NPC, aki elmagyarázza neked a fontosabb dolgokat.

A közelben található sok NPC-ből a legfontosabb egy asura, aki Siege Master névre hallgat. Nála vehetsz hadigép-tervrajzokat (blueprint), ezek szükségesek az építés megkezdéséhez. A tervrajzok vásárolhatók Badge of Honorból is, ami egy csak WvW-ben szerezhető loot.

Hozd elő a térképet (M), és látni fogod, hogy a zónában mindhárom szervernek van egy indulóhelye, amelyek háromszög-alakban körbeveszik a térképet, és te a sajátodban vagy. Ha távozni akarsz, itt teheted meg az asura kapukon keresztül, vagy a (H)ero panelen a PvP lapon a Be in the Mists gombbal (utána pedig Leave the Mists, ugyanott, ha PvE-be akarsz menni).

A térképen narancsszínű keresztezett kardok jelzik, hogy hol zajlik harc, és fehér keresztezett kardok jelzik a helyeknél, ha támadás alatt vannak. Válassz egy szimpatikus célt, és indulás!

A foglalható helyeket csak guildek foglalhatják el, illetve a guildek megfelelő rangú tisztjei, és azután kikerül a címerük. Foglalás után a helyek fejleszthetők supplyért cserébe, például lehet waypointot venni az erődökbe! A saját helyekre be tudsz menni egy földszinti portálon a bejárat mellett, aminek olyan a színe, mint a szerverednek.

Készletszerzés és építés tervrajzból

Csak menj oda egy saját kézben levő supply camphez, és markolj fel az ottani, gyakorlatilag végtelen készletből. Elvehetsz a nagyobb helyeken gyűlő készletből is, de az ottani készleteket védekezésre ajánlott fordítani, ne hordd el.

Ha odaértél arra a helyre, ahol valamit fel akarsz építeni, akkor használd a tervrajzot az inventorydban. Ezután az 1-es gomb megnyomásával rakhatod le. Adott mennyiségű supplyt kell odahordani, utána használható.

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Blog

  Közösség

  Belépés

  E-mail cím:
  Jelszó:

  Szavazás

  Frissítve: Flame and Frost
  (név szerinti szavazás)
  • Nagyon Jó
  • Elviselhetö
  • Unalmas