Guild Wars 2

Amennyiben magyar guildet  keresel, akkor a fórum Klánok részlegében megtalálod a bemutatkozásokat, infókat.

A magyar guildek bármelyike nyithat egy saját toborzó-kapcsolattartó témát a fórum Klánok részlegében, amelynek frissítéséért ők felelnek. Itt lejjebb pedig a Variance Guilddel kapcsolatos infókat találod!

Céljaink, vezetés

 • Gyűjtőguild, bárki bekerülhet, nincsenek nagy elvárások.
 • Barátságos, segítőkész hangulat. Ebből következik:
  • Aki nem viselkedik rendesen, hamar kívül találja magát.
 • Időigényben laza, vagyis nem hajszolós, nem teljesítmény-centrikus működés.

A Variance Guildben nincs demokrácia, semmi sem dől el pusztán (hangos) véleménytöbbséggel. Igyekszünk korrekt játékkörnyezetet biztosítani, és mindenkinek meghallgatjuk a véleményét, különösen a mentor és hadvezér tagokét, de a nagyobb döntéseket mi, a szerkesztőség hozzuk meg.

A változtatás jogát fenntartjuk. Például, ha szükségesnek érezzük, akkor azonnal kirúgásra kerülhet, aki nagyon nagy drámát rendezett a guilden belül.

Felvétel, tagsági szintek

Minimum életkor 16 év, de indokolt esetben (pl. rokoni kötelékek miatt) ettől eltekinthetünk.

 • Tag: Egyetlen feltétel, hogy a Piken Square legyen a választott szervered, más feltétel nincs, felvesszük. Innen nem muszáj továbblépni, ha nem akarsz több felelősséget, végig maradhatsz Tag. Játékbeli jogok: címer viselése, raktár használata.
 • Sorkatona: Megegyezik a taggal, azzal a kivétellel, hogy idejük legnagyobb részében PvP-vel és WvW-vel foglalkoznak. Ezt a rangot egyedül a Hadvezérek adhatják.
 • Mentor: Mentorból bárki lehet, aki leadja a fórumon a jelentkezését, illetve legalább 3 mentor és két szerkesztő elfogadta a kérvényt. Aki ezt megkapja, attól elvárjuk, hogy  szervezzen programokat, válaszoljon a kérdésekre, legyen jó fej közösségi ember. Játékbeli jogok: címer viselése, raktár használata, fejlesztések indítása és várak elfoglalása
 • Hadvezér: Megegyezik a Mentorral, azzal a kivétellel, hogy a WvW irányításáért felelősek. Közéjük csak azok léphetnek be, akiket a Sorkatonák többsége és Hadvezérek megszavaznak. Játékbeli jogok: megegyezik a mentorral.
 • Szerkesztő: A szerkesztőségi tagok, vezetővel egyenértékű. Ide nem lehet bekerülni guildes tevékenységgel. Mivel nem csak egy vezető lehet a GW2-ben egy guildben, ezt kihasználjuk, hogy ne terhelődjön le egy ember. Játékbeli jogok: összes.
 • Tajgetoszjelölt: Ide akkor kerül valaki, ha vétséget követett el.  Mindenkinek lehet rossz napja, ez az utolsó esély. Ebben az állapotban egy hétig marad. Ha újabb vétséget követ el ez idő alatt, akkor repül. Ha nem, akkor visszakerül Tagnak. Játékbeli jogok: címer viselése.

Vétségek, kirúgás

Ha mentor vagy hadvezér figyelmeztetésre abbahagyja az illető, akkor el van felejtve, akkor lesz vétség, ha az sem segít. Első vétség után Tajgetoszjelölt “rangot” kap az illető, ha egy héten belül újabbat követ el, akkor lesz kirúgva.  A kirúgás végleges, azt az fiókot többet már nem engedjük be a guildbe. A szabályok vonatkoznak  az összes létező kommunikációs közegre: blog, fórum, játékbeli chat, TeamSpeak csatornánk.

 • Folyamatos sértegetés (oltás, anyázás, flame, személyeskedés, ad hominem): Egy-egy beszólás oké, de ha valaki már bepörög, és csak mondja, mondja, akkor az nem oké. Mindegy, hogy ki a “hibás”, mindenki megkapja a vétséget, aki nem állítja le magát. Ez alá tartozik a különböző forró témák elővétele is: politika, vallás, idegengyűlölet, homoszexualitás. Szabad ezeket felhozni és beszélni róla, csak nem ajánlott, mert pillanatok alatt el tud szabadulni a pokol. Ha áll a bál egy kényes téma miatt, akkor ezek a rendteremtő szabályok vonatkoznak mindenkire és mindenre.
 • Folyamatos káromkodás: Nem vagyunk finomkodó vénkisasszonyok, de nagyon fárasztó tud lenni, ha valakiből ez dől állandóan.
 • Chat vagy TS szoba kisajátítása: Mindegy, hogy kérdésekkel, panaszkodással, élete csak őt érdeklő részleteivel vagy poénkodással nyomja tele valamelyik közös csatornákat. Az, hogy valaki beszédes, az önmagában nem baj (ha jó poénjai vannak, akkor meg pláne nem), de ha az agyára megy a többi jelenlevőnek, akkor igen.
 • Lejmolás, lenyúlás: Kérni lehet (konkrét holmit, egyszer-egyszer), kéregetni tilos. Ide tartozik a visszaélés az önkéntesen felajánlott, illetve a guildraktárba berakott holmikkal is (olyat visz el, amire nincsen saját magának szüksége, és pénzzé teszi).
 • Ez nem az a játék, hanem egy másik: Nem kívánunk folyamatosan arról regényeket olvasni/hallgatni, hogy más játékokban mi hogy van/volt, illetve azokkal összehasonlítva milyen a GW2. Szabad más játékokat felhozni, csak ne azon rugózzon az illető egyfolytában.
 • Obszcén, sértő karakternevek: Ilyen téren “kreatív” karakterneveket nem kívánunk a guilden belül látni.
 • Noobozás: A guilden belül, mind chaten, mind TS-en, tilos noobozni.
 • Köszönés: A játékba belépve köszöntsd guild társaidat, igazán nem kerül sokba.
 • Magyarul a /map chaten: A guild tagjai vállalják, hogy csakis angolul szólalnak meg a /map chaten, ezzel is hozzájárulva egy jó szerverközösség megalakulásához.
 • Szerverváltás: Tiltjuk a szerverváltást, semmi személyeskedés, egyszerűen a saját szerverünkön lévő játékosokat preferáljuk.

Programok, kimaradás

Azzal együtt is, hogy vannak kijelölt mentorok, akik programokat szerveznek, a “Ne másra várj, mozdulj magad!” elvet követjük a guilden belül. Ha kellene még ember valamire, toborozz. Cserébe senkit sem kényszerítünk programokon részvételre, mindenki azt csinálja, ami tetszik neki. Nincs elvárt aktivitás, ha csak hetente néhány órád van a játékra, akkor is szeretni fogunk.

Akinek a neve mellett a Guild Roster menüben a szerverlistában Unknown jelenik meg, azt kirakjuk a guildből. Ez nem vétség, később bármikor visszajöhet, csak rosszul mutat, ha inaktív tagokkal van tele a guild.

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Blog

  Közösség

  Belépés

  E-mail cím:
  Jelszó:

  Szavazás

  Frissítve: Flame and Frost
  (név szerinti szavazás)
  • Nagyon Jó
  • Elviselhetö
  • Unalmas